-->
Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας: Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο…

Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας: Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο…

Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας- Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η «βίαιη» φραστική αντίδραση της Μόσχας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκάλεσε σοκ στη Λευκωσία, αλλά και στην Αθήνα, που δεν ανέμεναν τέτοια απροκάλυπτη επέμβαση στις υποθέσεις της Κύπρου, μίας χώρας μέλους της Ε.Ε. και του ΟΗΕ.

Η Ρωσία παρενέβη με τρόπο που θύμισε άλλες καταδικασμένες εποχές, όταν οι δύο υπερδυνάμεις αποφάσιζαν και διέταζαν και αν δεν συμμορφώνονταν οι μικρές χώρες, βρίσκονταν απέναντι σε πραξικοπηματικές ενέργειες.

  • Η ρωσική ανακοίνωση περιείχε απειλές πρωτόγνωρες για τη διεθνή πρακτική, και ένας αξιωματούχος το τοποθέτησε ως εξής: Η αντίδραση της Μόσχας θύμισε την πολεμική εναντίον της Ουκρανίας. Η κουβέντα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είπε την τελευταία λέξη στο Κίεβο. Οι Αμερικανοί εκφράζουν φόβους ότι θα επιχειρηθεί η ανατροπή της παρούσας κατάστασης μέσω των εκλογών του Μαρτίου και αν αποτύχει η «επιχείρηση», δεν θα υπάρξει υποχώρηση.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη, είναι ότι αμφισβητείται το δικαίωμα της εκλεγμένης κυβέρνησης, μίας χώρας που ανήκει στην ενωμένη Ευρώπη, να συμμαχήσει με όποια χώρα επιθυμεί -στη συγκεκριμένη περίπτωση τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και η Ρωσία απειλεί ότι θα παρέμβει, ότι και να σημαίνει αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου  στο greek1.blogspot.com


0 Response to "Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας: Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο…"

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 3